Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ Ε.Μ.Π

 

                                   
                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Η κυβέρνηση επιταχύνει και κλιμακώνει την αντικοινωνική της πολιτική. Τσακίζει εργατική-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και ειδικοτήτων, με τις διαθεσιμότητες απολύσεις, σφυροκοπεί αδιάκοπα το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά, υποβαθμίζει και διαλύει υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν πιο ακριβά γι'αυτές τις υπηρεσίες. Οι εξελίξεις δείχνουν οτι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και υπηρεσία, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, ανεξάρτητα από τρόπο πρόσληψης και προσόντα.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας πλήττει άμεσα τον πυρήνα των κοινωνιών αγαθών και υπηρεσιών στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας. Ειδικότερα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κινδυνεύει με άμεση απόλυση-διαθεσιμότητα πάνω από το 25% του συνόλου του διοικητικού προσωπικού των Παντεπιστημίων.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου, να υπερασπισθούμε τη λειτουργία του ΕΜΠ ως του κορυφαίου δημοσίου πανεπιστημίου στη χώρα, ο αγώνας μας θα είναι κλιμακούμενος, με διάρκεια, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε νικητές. Στο πλαίσιο αυτό η Γ.Σ των δυο συλλόγων με ομόφωνη απόφαση μπαίνει σε  μαζική κινητοποίηση κυλιόμενης περιφρουρούμενης απεργίας από 6/9 έως 16/9 με τη στήριξη των φοιτητών και των καθηγητών.


Απεργούμε και απέχουμε από τα καθήκοντα μας και ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, ξεκαθαρίζοντας οτι ο στόχος δεν είναι η ταλαιπωρία συνανθρώπων μας - και ιδιαίτερα των άμεσα θιγόμενων πρωτοετών και ήδη εγγεγραμμένων φοιτητών. Υπολογίζουμε άμεσα στη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δικαίωμα μας να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας.

Υπηρετώντας τόσα χρόνια ένα ίδρυμα-σύμβολο, καλούμε όλους να ενωθούν μαζί μας σε ένα όραμα για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με κέντρο δράσης τον χώρο γέννησης των Ιδεών, το δημόσιο πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό σε όλους.

Βρισκόμαστε σε συντονισμό με άλλους συλλόγους εργαζομένων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ για κοινή συμπόρευση στον αγώνα μας και κοινωνούμε πρώτοι το αίτημα για :


                          ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ

           
                                       ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ

             ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ